EX-BTW WEG ERMEE!

Stop de misleiding van het ex-BTW adverteren op online autoplatformen


UPDATE 22 februari 2022: de activiteiten van Martijn Duivenvoorden, Bas Oude Luttikhuis en Stichting Autobelangen hebben ertoe geleid dat de ACM zal gaan optreden tegen partijen die oneerlijk adverteren. Wij zijn verheugd met het feit dat de ACM haar rol oppakt zodat consumenten eerlijke prijzen te zien krijgen. Linkt naar het artikel bij de ACM: https://www.acm.nl/nl/publicaties/acm-prijzen-van-tweedehands-autos-moeten-duidelijker 


Martijn Duivenvoorden (LeaseBijtellingVriendelijk.nl) en Bas Oude Luttikhuis (Mr. Wheelson) hebben het initiatief genomen voor een manifest tegen het BTW vrij adverteren van personenauto's op online plaftorms. Stichting Autobelangen steunt dit manifest.

Steeds meer particuliere autokopers zijn geïnteresseerd in elektrische en ook hybride auto’s. Dit komt mede doordat zij zich meer bewust zijn van de financiële voordelen en het milieu. Veel nederlandse autobedrijven adverteren echter op grote schaal met deze auto’s op de occasionportalen met prijzen exclusief BTW. De reden hiervoor is dat autobedrijven ten koste van andere aanbieders met hun aanbod bovenin de resultaten willen staan. 

Dit zorgt voor oneerlijke concurentie en misleiding van de geïnteresseerde koper. Stichting Autobelangen roept de platforms, de politiek en de controlerende instanties op deze misleiding te stoppen.

In onderstaande video vindt overleg plaats met Thierry Aartsen (Kamerlid voor de VVD), waarin de problematiek duidelijk naar voren komt en de heer Aartsen instemt met de doelstellingen van het manifest.

Voor meer informatie: https://exbtw-wegermee.nl/